.03

Turvallinen arki ja viihtyisä elinympäristö

Rakastan arkea, jokapäiväistä arkea. Olen opetellut nauttimaan pienistä hetkistä sen sijaan, että odottaisin viikonloppua, pääsiäistä tai kesää. Elämästä suurin osa on arkea. Laadukas, sujuva arki koostuu pienistä asioista -  kodista, kotiaskareista, työpaikasta, koulusta, leikkikoulusta, hevostalllista, jäähallista, kirjastosta, kaupoista  ja ajelemisesta näiden paikkojen välillä. Arkeen kuuluvat kaikki läheiset ihmiset.  

Tulevaisuuden kunta hoitaa arjen lähipalvelut. Helposti saavutettavat palvelut ovat toimivan ja sujuvan arjen edellytys. Palvelujen käyttäjien kokemuksia tulee käyttää hyödyksi suunnittelu- ja kehittämistyössä. Kuntalaisten arjen helpottamisessaa tulee hyödyntää digitalisaatiota mahdollisuuksien mukaan  ja toiminnan tehostajana.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntauudistuksen myötä maakuntien hoidettavaksi. Valittava valtuusto valvoo kaupunkilaisten etua uudistuksen toimeenpanossa ja joustavassa siirtymisessä.  Savonlinnan alueen tarpeet ja erityispiirteet on otettava huomioon terveyspalveluiden suunnittelussa. Kaupungissa on turvattava päivystyssairaalan toiminta keskeisine erikoisaloineen ja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Perusterveydenhuollon palvelut on säilytettävä Punkaharjulla, Kerimäellä ja Savonrannalla.